Ahoy!

Et par ting ligger mig på sinde.

For det første : Jeg har fået negative reaktioner på min kritik af "det Løse Liv" i det forrige nyhedsbrev. Flere har følt, at jeg hånede alle de der har købt og værdsat dén plade. Det er en misforståelse. Når jeg kritiserer vores musik, gør jeg det selvfølgelig ikke ud fra det meget lave og triste ambitionsniveau, der præger den danske musikscene lige nu. Jeg gør det i en tro på at LS’ s plader under alle omstændigheder er så holdbare, at de kan stå for - og tåle – lidt selvransagelse, uden at miste deres værdi af den grund.

Nogle gange, når vi har lavet interviews, har journalister ofte virket overraskede hvis/når vi havde dårlige ting at sige om nogle af vores egne plader/koncerter/TV-optrædender. Og den erfaring siger en del om hvor trist pladebranchen opfører sig. For det som al god musik i bund og grund handler (eller burde handle) om, er jo – med fare for at lyde højtravende – dét at turde være sig selv. At gøre hvad man føler. At sige hvad man tænker og mener. At tage sig selv alvorligt som menneske af kød, sjæl og blod. Og hvis I skal kunne tage mig seriøst, når jeg proklamerer LS som DK’s eneste rockorkester af betydning – og det gør jeg – ja, så kræver det i allerhøjeste grad, at jeg også kan fokusere på vores/mine egne mangler. Alt andet lugter af storhedsvanvid og spild af tid. Så giv os den tillid som åbenhed er, okay ?!?

For det andet : Selv tak for en stor weekender i København ! Hvor var der dog mange sjæle i Tivoli...hvis blot halvdelen købte en LS-CD, ville vi stryge ind øverst på hitlisterne. Men det lader jeg ligge. For det var den fineste aften. Med dramatiske skyer, himmelsk lyd, LS-støj og Mikkel Damgaards spejlsolbriller. Og megen skubben, larm, noget der lignede dans og endda nogle VFF-pokalvinderkamptrøjer oppe foran. Perfekt !

FanStarKittyClub var 2 timer og 20 minutters action. Var alvorligt bekymret for H.Hall, der kæmpede en ulige kamp mod den ovnagtige varme i sit røde (thailandske) jakkesæt. Men han overlevede. Det samme gjorde Hilmer. Men kom han nogensinde i mål i "Højre Hånd" ? Svaret blæser mod lydmuren som han dén aften på Kitty Club brød igennem flere gange . Av !

Mange kunne desværre ikke komme med, da antallet af billetter var begrænset. Det beklager vi. Men hele arrangementets natur lagde ligesom de rammer. En anden gang – bliver det aktuelt – vil vi dog anmode arrangøren (i dette tilfælde "Nat & Dag") om LIDT vanskeligere quiz-spørgsmål., så vi forstørrer chancerne for jeres - inderkredsens - deltagelse.

For det tredie : Vi spiller videre henimod sommeren. Ser specielt frem til Roskilde. Bliver spændende om der er nogen til at møde os dér søndag kl. 13.00 og en time frem. Og jo, der kan købes én-dages-pas. Om sådanne findes til Midtfynsfestivalen i Ringe ved jeg ikke. (Det gør der faktisk! - Hans) Har aldrig været der. Og har hørt både godt og skidt. Så lad os nu se...vi spiller i al fald fredag. Og I må godt komme med !

For det fjerde : EURO 2000 står for døren. Jeg fablede om at lave en LS-guide til begivenheden i sidste brev. Men, nej. Der må vel være en grænse. Lad mig blot nævne at H.Hall blandt Spanien, Frankrig og Holland også har et godt øje til Portugal. Mig, jeg synes portugiserne scorer for lidt. Jeg tror nok mere på Oranje (selvom de meget gerne måtte have haft Jimmy Floyd Hasselbaink med). Eller måske Italien, hvor formen dog lige nu virker mentaltræt. Men i de nye strømlinede og azurblå fantomdragter bør der gemme sig lidt storspil. Italienerne kan umuligt spille ligeså kujonagtigt og fantasiforladt som de gjorde under VM’98 i Frankrig !?!

Hall mener også at Danmark nok fra dag 1 løber ind i dødbringende problemer. Og deri kan man kun frygte at han har ret. Vi krydser hér et par dage før turneringens start, under alle omstændigheder fingre for en - for DK’s skyld - Schönberg/Colding/Beck-fri kampagne. LS ønsker hurtig og teknisk bold - hellere tabe med stil end vinde uden ære !!!

For det femte (og igen lidt mere LS-relaterede) : Inden for en overskuelig fremtid vil der blive oprettet en såkaldt gæstebog på www.loveshop.dk. Dér vil man kunne skrive og blive læst.

Fall in Love !

Jens Unmack, 9. juni 2000