Forventningens glæde er altid den største. - Søren Kierkegaard.

Nå, er den det? For mig har virkeligheden tit overstrålet de vise ord og overtrumfet de drømme og forhåbninger, man havde på forhånd f. eks. i forbindelse med en Love Shop-koncert. Desværre var vi mange tusinde, der havde glædet os til at feste på Roskilde i weekenden, der fandt ud at Sørens lille ordsprog pludselig var blevet virkelighed. Der var ellers rigeligt med drikkevarer, høj musik og masser af glade mennesker i festligt regntøj........men så med et forsvandt den gode stemning.

Da man hørte om ulykken, var det svært at forholde sig til den på en ordentlig måde. Vi havde lige stået og haft det skidesjovt og som nordeuropæer er man jo flasket op med flegma og rationel tankegang, så det bedste ville nok være at få hældt en øl mere ned.

Lørdag morgen fik jeg hurtigt checket, at min egen søn heldigvis var i god behold og på TV så jeg, at Pearl Jam havde udtalt, at deres liv aldrig vil blive det samme igen. Gad vide om Roskilde Festivalens vil være det efter fredag aften? Godt nok er den gammel efterhånden; men jeg synes, at den altid har formået at holde sig frisk og være den samme, hver gang man er vendt tilbage. Da jeg stod midt i det hele igen lørdag eftermiddag, virkede den lidt brugt og slidt i kanterne........eller var det bare mig?

Næste dag skulle vi så endelig spille den koncert, vi havde glædet os til i lang tid. Okay, det var en søndag og klokken var 13.30, men alligevel. Lige inden vi gik på, så jeg gennem en sprække i bagtæppet, at der var helt fyldt i teltet og masser af mennesker udenfor, yes. Jeg tror, at vi var gode, for der var en fin stemning og det gav mening. Om det gav mening at fortsætte festivalen, har jo virkelig været diskuteret. Man kan næsten ikke forestille sig noget mere tragisk end unge der pludselig dør under den fest, som bare skulle have været den fedeste.  Alligevel mener jeg, at man gjorde det rigtige ved at lade festivalen køre til ende som planlagt. Det var da ikke så euforisk, som det plejer at være, heller ikke efter koncerten, og det var nok ikke kun fordi, det var søndag eftermiddag. Derfor sivede vi også hen imod aften lige så stille hjem til EM-finalen.

Det blev et dejligt EM med noget af det bedste fodboldspil nogensinde. Jeg må vide det, for jeg har deltaget trofast fra sofaen, lige siden bolden blev lukket med en lædersnøre og spillerne næsten havde vinpropper under støvlerne. Skønt at de norske kujoner, danske, svenske og tyske knoldesparkere og engelske ignoranter blev straffet af smarte teknikere, der ville frem og underholde. Jens U. skrev jo, at jeg havde et godt øje til Portugal.......mon ikke vi er mange i klubben, selvom Frankrig knækkede dem til sidst. De var til gengæld lidt heldige i finalen mod de "sydlandske nordmænd". Italienernes betonforsvar krakelerede dog til sidst og de lignede  "grædemuren"  efter kampen.

Hvad med det danske landshold? Vi er lidt nede i øjeblikket og jeg tror, at det er "majet, majet" positivt at Bosse stopper nu. Ud over at være en ivrig fodboldtilskuer hører jeg også til den halve million danskere, der altid er klogere end landstræneren! Så her er mit bud på det næste landshold:


Thomas Sørensen

Ole Tobiasen - Rene Henriksen - Martin Laursen

Thomas Helveg - Allan Nielsen - Thomas Graversen - Martin Jørgensen

Dennis Rommedal - Jon Dahl T. - Jesper Grønkjær

Man må frem på banen og skabe noget, så derfor trækker vi os snart tilbage. Det er da logisk!!! Vi mangler kun at spille fire koncerter og derefter venter studiet med nye udfordringer. Sidst jeg skrev til hjemmesiden, kunne jeg ikke vente på, at det blev marts måned, for så skulle Love Shop ud at "rulle" igen. Nu synes jeg, det er ved at være passende med en lang pause, selvom det har været så fedt på alle måder. Vi har siden " Det Løse Liv" spillet overalt i landet, nogen steder flere gange og der er ingen, der har interesse i, at de samme kaniner bliver trukket op af hatten alt  for mange gange......jeg synes, det er synd for dyrene!

Det bliver skønt at komme ud med noget nyt og selvfølgelig noget af det gode gamle og så måske igen få lov til at spille efter mørkets frembrud. Hvorfor skal arrangørerne af samtlige landets festivaler altid sætte Love Shop med deres lyse, luftige, lallede popsange på programmet så tidligt som muligt? Giv os nogle "mennesketider" næste gang, så I kan høre at en nat blir det sommer.

Indtil da - tak for alt, jeg kan næsten ikke vente til næste gang!!!

Henrik.