1. juni 2001

Ahoy !

En kort besked herfra med budskab om, at vi i Love Shop ikke har forladt denne planet, hvad vores stilhed på hjemmesiden ellers kunne indikere, men blot lige nu lægger al vores energi i arbejdet i Studio 2001 på Gl. Kongevej i København.

Hilmer er der nu for det meste både dag og nat og udviser dén entusiasme og skyhøje ambition, der forhåbentlig vil kunne få alting indspillet og mixet færdig til 9. juli. Datoen som er sidste deadline for at vi kan lægge os fast på den efterårsudgivelse, der hele tiden har været målet.

Der er ingen grund til at spare på forventningerne til pladen, der endnu ikke bærer et navn. For den bør — selv efter LS-standard - blive en klassiker. Lige nu har den 9 sange, hvoraf I der var der på martstouren hørte 2 - "Alle har en drøm at befri" og "Kræmmersjæl".

Nogle af jer har skrevet og bedt om en mere direkte beskrivelse af hvor vi er henne i det musikalske univers, end den jeg allerede har kunnet give. Det er bare ikke nemt at sætte fyldestgørende ord på en plade, der i sin tilblivelse vilkårligt ændrer form fra dag til dag. Derfor må jeg lidt endnu — i mangel af bedre - blive ved med at referere til "Go!", der endelig ser ud til at få sin naturlige efterfølger. For ligesom den, har vores kommende plade en variation af stilarter og tradition-kontra-modernisme.

Hilmer har — i samspil med den levende jetjager Finn Verwohlt — for alvor fundet de elektrisk guitarer frem igen. Og de lyder forrygende godt. Men det vil være misvisende at hævde, at det "bare" bliver en guitar-plade. Som illustration af det kan jeg f.eks. nævne, at antallet af forskellige synthesizere på den sang, vi arbejdede med i går, sneg sig op på hele 18 (!). Ikke ét europæisk sequencer-øje var tørt i LoveShopLand. Sangen var den tidligere noget Smashing Pumpkins-agtige "Det tog mig et år" — og nej, den er ikke helt så Smashing Pumpkins-agtig mere.

Nu racer vi videre og må så se hvad alting bringer med sig. Hvis vi når 9.-juli-deadlinen — og det skal vi — synes det 100% sikkert at pladen udkommer d. 10. september med en single midt i august som forløber. Hen over sommeren vil I kunne læse mere om det nye album her på http://www.loveshop.dk. Vi vil også undersøge muligheden for at lægge nogle smagsprøver fra den kommende CD ud til aflytning til august. Mere om det, endelig pladetitel og tracklisting senere.

Kristi Himmelfartsdag var jeg på Christiania for at synge "Man in the Long Black Coat" for 1600 mennesker, der fejrede Robert Zimmermann’s 60-års-aften. Hvad der mest slog mig ved igen at stå og synge på en oplyst scene - hvor også H. Hall var til stede -, var hvor meget jeg pludselig så (og nu ser) frem til den store Love Shop-tour til efteråret, hvor vi atter kan opleve nætterne sammen med jer.

Men først er der heldigvis en sommer, med alt hvad det vil kunne indebære af strømlinet afslapning, lufthavne, nye bekendtskaber, drømmesyn, selskabelighed, solbrand, kølige drinks og Middelhavsstjernernes sprog. I Love Shop holder vi — som antydet - først ferie d. 10. juli. Hvad I da laver vides ikke her. Men mulighederne for en uforglemmelig tid er tilstede. Som Michael Stipe fint synger det på R.E.M.’s nye "Reveal" :

"This life is sweet
We’re dancing in the street
Who knows who you might meet?
You’ll do fine."

Hasta la victoria siempre

Jens Unmack

PS - Webmaster Hüttel har — som man har kunnet læse — fået en lille datter. Herfra et stort og hjerteligt tillykke !!!