Mandag d. 13. august 2001 !

Ahoy !

Så blev "Anti" færdig og fuldstændig klar. Det var intense og meget varme uger i studiet, der afsluttede indspilning og mix. Egentlig skulle vi jo have afleveret færdigt masterbånd d. 9 juli., den sidste deadline, som vi endte med at gå præcis een uge over. Med pladen afleveret spredtes vi endelig - med et vågent søvnunderskud - til lidt tiltrængt sommerferie.

For tiden forinden havde været et stort race, allermest for Hilmer, der var i studiet foran G4-computeren både dag og nat. Vi andre havde ofte friløb eller LS-gøremål i dagtimer, før vi hver aften/nat samledes i de hvide indelukkede rum, der udgør studiet. Her ville Hilmer (og ofte Finn Verwohlt) da allerede være fordybet i koncentration med arbejdet med at perfektionere en af de 9 sange, enten ved hjælp af nyindspilninger, omprogrammeringer eller editering. Hall, jeg og hvem der ellers var til stede fulgte med så godt vi kunne, men studiets subtropiske temperatur sendte os som regel efter nogle timer ned på en af Gl. Kongevejs aftenåbne barer - hello "Autobahn" - mens The Producer knoklede videre. Der sad vi sammen og diskuterede pladens nummerrækkefølge, holdt covermøde, planlagde efterårstour eller drak simpelthen kolde øl med saltstænger til.

Senere, tilbage i Hilmers terrarium, ville musikken køre nådesløst videre; den samme sang udsat for små forandringer, igen og igen og igen. Det kræver virkelig sin mand at være producer og kunne bevare dømmekraften efter at have hørt et nummer måske 50-60 gange på een aften. Og der er vi ultra-heldige i Love Shop: Hilmers talent for klarhed i det klanglige og musikalske er tilsyneladende upåvirkeligt af den gentagelsesterror som er indbegrebet af moderne studiearbejde. Hall befinder sig også okay med den repetition, mens jeg selv derimod efter nogle timer med samme sang uafbrudt i hovedet føler en lavarød flodbølge af let sindssyge skylle gennem mig. Studietekniker bliver jeg aldrig.

Vi har tidligere i Love Shop talt - ikke mindst her - om hvilken mørk størrelse af en plade vi denne gang var undervejs med. Jeg har selv nævnt "Go !" som en inspiration for, hvorfra vi nu tog kampen op og Hilmer truede endda med decideret "tung depressiv rock". Hvad det katalog af ny musik, vi havde for bare 8-9 måneder siden, sådan set også gav fuldt belæg for.

Men "Anti" er anderledes. Den lyder i al fald ikke som vi selv oprindelig troede den ville. Måske er det de nye sange, der kom til i Århus i februar. Eller dem vi blev trætte af undervejs og skrottede. I al fald har den lange foranderlige proces, som en pladeindspilning i Love Shop er, denne gang givet en anden og overraskende høst. Selv havde jeg ikke, før jeg hørte de 9 sange i samlet helhed, forestillet mig så meget indirekte lys, melodi og uhm....skønhed, som den, der nu skyder frem imellem molakkorderne.

Så alt jeg vil sige er: Glem hvad vi sagde ! Snart ligger den spritny "Anti"-CD klar og hvis den har een lighed med "Go !" er det nok, at den er god at gå på opdagelse i . Udover det, er "Anti" lige nu - for os selv i Love Shop - uhyggelig svær at sætte ord på, men vi har da store smil på - og det må være en kærlighedsting !

Vi har - for jeres eventuelle nysgerrigheds skyld - fået en LS-aficionado til at lytte på, fortælle om og anmelde "Anti". Inden længe kan I se hans skrift her. Da det kun vil optræde på vores egen officielle hjemmeside, skal det selvfølgelig snarere tages som en guide til den nye udgivelse end som en egentlig anmeldelse. Som nogle af jer allerede ved er vi eksperter i benhård og urimelig censur.

Alt for nu - håber I alle overlevede sommeren.

DK Star

Jens Unmack