21. februar 2002

Oboy!

Februar nu og kurs sat mod forår. Ifølge hvad man først kunne læse her på siden er nye Love Shop-toner allerede så småt under opsejling, og helt løgn er det ikke. Processen med sangskrivning er i al fald begyndt i vanlig opstartsforvirring i Hilmers studie, hvor vi lige nu bruger aftenerne på at komme i rette stemning. Vi er denne gang i den lidt kritiske situation at være ret glade for seneste LS-plade, så der er ingen hjælp at hente her i forhold til at kunne søge modpoler. Derfor er der endnu ingen klare idéer om hvor vi vil ende næste gang - indtil videre bøjer vi bare hovedet forover og kaster os ud i arbejdet. Så må tiden vise os hvor vi gerne vil hen. Nævnes skal det dog at der allerede er lavet flere sangstykker så sørgmodige, at de bør kunne få voksne mænd til at græde. Men blev det samme ikke også sagt da vi begyndte arbejdet med "Anti" ?!?

Det er anderledes tider i musik-DK lige nu med den pludselige interesse for rockmusik, den genre som så længe har ligget håbløst underdrejet i dvalens, TV-reklamens og retrosalgbarhedens tegn. Debutanterne fra Saybia har indtaget hitlistens absolutte top, ligeledes dugfriske Jupiter Day er på læber, forsider, radiobølger, koncertplakater overalt og flere andre endnu små navne synes på vej. Uanset hvad man må mene om disse meget forskellige bands og deres respektive kvaliteter (jeg har selv et svagt punkt for Jupiter Day-pladen), er det befriende at der endelig kommer selvstændige orkestre med energi, vilje og gennemslagskraft. Det giver håb om en national musikfremtid, hvis mainstream ikke absolut er lig med tyske schlageropsamlinger og/eller diverse Popstars, sådan som tilfældet har været i alt, alt, alt for lang tid. Så velkommen til de nye !

Desværre går ikke alt mod det bedre ; kulturlivet har som resten af landet også skiftet styre. Ministeren for Love Shop's bevægelsessfære hedder nu Brian Mikkelsen og det ville være rart at kunne skrive bare et eller andet velkommende pænt om ham. Men desværre strækker undertegnedes fantasi sig ikke så vidt. For øjensynligt vil denne kulturens mand hverken Danmarks ånds- og følelsesliv i almindelighed eller jer og os i særdeleshed noget godt. Den budgetnedskæring som hurtigt er blevet tidens politiske universaltrend forekommer også forkert, når vi ser den inden for kulturområdet. Det er uanstændigt at ledere af et så hovedrigt land som Danmark ikke har andet og mere næstekærligt at gå op i end at holde skatteprocenterne nede for enhver pris. Den gængse politiske idé - at kun endnu flere materielle goder vil kunne gøre os alle mere lykkelige - virker både forstemmende og naiv i år 2002.

At det så blandt mørkets fyrster samt andre politikere ovenikøbet er blevet både stuerent og legitimt at benytte sig af en decideret racistisk tone og en generel satsning på frygt for det fremmede, en tendens der mest af alt minder om Tyskland i 30'erne, skal jeg slet ikke bekymre jer med. Jeg ved ikke om nogen her for kort tid siden så Per Stig Møllers umulige forsøg på at retfærdiggøre halshugningen af Det Danske Center for Menneskerettigheder på BBC's "Hardtalk"-program? Jeg håber det, for det var afslørende TV.

Det synes dog sikkert på den baggrund, at der nu - mere end længe - vil være voksende behov for et levende alternativ til den mentalitet vores folkevalgte regering repræsenterer, for et strålende kærlighedsbudskab. Og det er her at bl.a. Love Shop kommer ind i billedet. Nogle af jer føler måske at vi, fordi vi befinder os i en branche der som oftest blot vil underholde, burde holde disse tanker for os selv og i stedet bruge al koncentrationen på popmuzak, men det at holde mund har aldrig været Love Shop's store styrke. Det håber jeg at I - uanset politisk ståsted - forstår at værdsætte.

Marts/april er ikke længere uoverkommeligt langt borte og de kommende koncerter nærmer sig endelig - har I fået købt billetter ?? Vi glæder os i al fald mægtigt til nye aftener sammen med jer. Spændende bliver det også at prøve en ny LS-holdopstilling uden vores vanlige Mikkel Damgaard og Thomas Duus, som begge p.t. er for optaget andetsteds til at kunne være med i Love Shop. Deres erstatninger er som tidligere nævnt på www.loveshop.dk blevet fundet og Freddie Pedersen og Povl Kristian burde kunne være leveringsdygtige i den nødvendige topklasse. Så mindeværdige koncerter synes under opsejling. Spiller vi nye sange ? Jeg tror det ikke, men intet er i princippet udelukket...

Alt for her og nu - også hilsner fra Hilmer og Henrik.

Anti Star

Jens U.