Sommer 2010 og fan spørgsmål

Som optakt til koncerterne i sommer 2010 har Fanstar samlet lidt spørgsmål som vi har bedt Jens svare på.

1. Kan du fortælle lidt om hvad det var, der fik Love Shop på landevejen igen efter hyldestkoncerterne for Hilmer i februar 2009?

Det føltes godt at være sammen på og udenfor scenen igen til de koncerter, trods den forfærdelige baggrund. Det gav lyst til mere. Bandet går efterhånden så mange år tilbage, at det nærmest er blevet en slags 'familie' for os alle i toursammenhæng.

2. Mika Vandborg og Jens Hellemann erstattede Hilmer. Det er ikke umiddelbart to guitarister I har arbejdet sammen med før. Hvorfor blev det dem?

Henrik kendte Hellemann fra sit eget band, hvor han har været med lidt, og Mikkel bragte Mika på banen som raketfunktion. Vidste fra start at vi - med Vega-koncerterne in mente - ville gå med to guitarister, der kunne skabe et anderledes lydbillede og på de svære hyldestaftener undgå den utaknemmelige sammenligning med Hilmer.

3. Touren i 2009 var første gang i 5 år at Love Shop var tour, hvordan var den anderledes i forhold til de tidligere tours?

Det var meget anderledes, dels pga. de to nye guitarer, dels fordi der var gået så lang tid siden sidste tour. Tror vi nød det endnu mere nu her end vi plejede at gøre, da vi ikke lavede andet end Love Shop.

4. Så er det lige ved at være tid til koncerter igen. Hvad kan man forvente sig af dem?

Det ved vi ikke endnu. Men sommershows er jo noget helt andet end almindelige koncerter. Man spiller for et mere bredt publikum, og ofte i dagslys, hvilket gør begivenhederne langt mere, uhm, civiliserede og præsenterende.

5. Bliver besætningen den samme som i 2009?

Hellemann er formodentlig ikke med os nu. Han er travlt optaget af Bob Dylan-teaterstykket i Århus, som han har været med til at arrangere og sætte op.

5.1 Hvis Hellemann nu ikke kommer med, overvejer I så en anden guitarist som erstatning eller skal Mika til at spille hans dele?

Her til sommer kører vi nok udelukkende med Mika.

6. Sommerens tour byder foreløbig på 4 koncerter/festivaler men ingen af de store festivaler. Er det svært at komme til at spille på de danske festivaler?

Ja.

6.1 Har du et bud på hvorfor det er sådan?

Nej, det er et mysterie for mig.

7. Touren i 2009 bragte et nyt nummer på banen ”Fester i Danmark” Kan man forvente flere nye numre til de kommende koncerter?

Nej, man skal spille korte set om sommeren, ofte kun en time, så nye numre er ikke lige det der er mest plads til

8. og så det som alle fans sikkert ville spørge om – kommer der noget nyt musik fra Love Shop?

Nu får vi at se...

 

Jeg har fået en del spørgsmål fra andre LS-fans og her er så nogle af dem

1. Hvad tænker du (Jens) på når du peger på hende med de lange stærke ben?

Det er bare en slags ritual for mig. At finde det rigtige ansigt at synge den linie ud til. Føles godt.

2. Hvorfor består/bestod Love Shop kun af Jens og Henrik (og Hilmer) og ikke også af trommeslager, bassist og keyboardspiller?

Fordi vores udgangspunkt var at holde det småt. Vi havde set for mange bands gå i middelmådighed, fordi en slags banddemokrati - i civilisationens navn - dikterede 'laveste fællesnævner bestemmer'. For at undgå den slags støj på linien, ønskede vi en lille koncentreret celle at arbejde i og udfra. A tight little unit...

3. Fremmedlegionær – hvad specielt er der med den? Den bliver spillet til alle koncerter og du har også spillet den til alle dine solokoncerter?

Det er en god sang, med de rigtige åbne ord...

3.1 De åbne ord? Kan du forklare det?

'Åbne ord' som at de får sagt nogle for mig ret /relevante ting på en straight og ikke for påtrængende måde.


4. Copenhagen Screaming blev optaget af et filmhold – kommer der en DVD eller er den diskussion lukket?

Filmholdet der var med - som dengang forgæves håbede på TV-tilskud til at lave en færdig dokumentar - må jo have optagelser liggende til en hel Cannes Festival mindst. Har ingen anelse om hvad der sker, hvilket fortæller der nok intet sker.

5. Hvilken betydning tror I det har for Jeres sange at musikken er skrevet først og teksten så kommer bagefter?

Det betyder at musikken ialfald bør være iorden. Samt at teksterne har en god undskyldning for ikke at være det. Musikken, melodierne og stemningen i dem var altid været det fælles udgangspunkt i dette band. Ordene bare min særinteresse.

6. Hørte forleden Casanegra på en eller anden DAB-musik-DR-kanal. Den kan jeg ikke erindre at have hørt Love Shop spille live, og jeg har trods alt oplevet dem jævnligt siden 1995. Det må da være en fejl. Nummeret er fremragende og var vist nok også hitsinglen i forbindelse med DK i 1992. Pia Larsen - hun var derimod ikke på single....

Nummeret blev spillet på vores allerførste tour, aldrig siden. Selv synes vi ikke det er så fremragende. Måske vi finder sangen en tand for selvbevidst Love Shop-agtig, som om vi har prøvet at forsimple vores lyd og udtryk, med en bredere kommunikation for øje. Hverken frit eller fandens charmerende.

7. I gamle dage, kunne man under antitouren købe de fedeste t-shirts til koncerterne. Bla. med "5 fatale" "Stjerne for altid" "10 stille" osv.. Kunne man evt. forestille sig at disse kunne genoptrykkes? DE VAR FOR FEDE!

Tak, men hvorfor siger du først det nu!? Da vi havde dem med, hørte vi ikke andet end klage på klage over størrelserne på de t-shirts...;-)

XXX Jens